torsdag 7 maj 2009

Tryckfrihetsordningen

Med tryckfrihet förstås varje svensk medborgares rätt att, utan några av mydighet eller annat allmänt organ i förväg lagda hinder, utgiva skrifter, att sedermera endast inför laglig domstol kunna tilltalas för deras innehåll, och att icke i annat fall kunna straffas därför, än om detta innehåll strider mot tydlig lag, given att bevara allmänt lugn, utan att återhålla allmän upplysning.

(Ps. Tentaplugg - hate it )

3 kommentarer:

  1. Om två veckor eller nåt sånt tror jag de intar Liseberg! Är du där ofta eftersom du bor i Göteborg eller det blir att man inte går när man har det så nära?
    Ja hon är väl runt 25? Jag hade ingen aning om det förrän Ellinor sa det för några veckor sen. Hon ska tydligen föda någon gång runt midsommar så hon måste vara i rundaste laget just nu! Mysigt när man tänker efter :)

    SvaraRadera
  2. Fint väder på Liseberg är nästan ett måste så det är nog klokt att vänta. Vet du om Håkan kommer och spelar i sommar? Jag och Ellinor har varit där de senaste två eller tre åren så det vore lite att bryta traditionen att inte åka dit!
    Ingen aning hur gammal hon är :P Men det är dags för barn iallafall :)
    Jag stannar här juni ut sen får jag helt enkelt se när i juli jag hittar ett passande flyg. Någon gång under de första två veckorna skulle jag gissa på.

    SvaraRadera
  3. Nu är det jag som kommenterar samma inlägg flera gånger ;)

    SvaraRadera