söndag 28 juni 2009

En händeserik helg;

- Michael Jackson är död
- Metal Town
- Öl
- Fylla
- Volbeat, Slipknot, Mustasch, Marilyn Manson
- Sol


Ett underbart Metal Town är nu över och jag är nöjd. Imorgon är det dags för växthusen igen och det lär bli svettigt.

måndag 15 juni 2009

Lalalala lastbilschafför

Tutar och kör.
Första dagen med sommarjobb och idag har jag varit lastbilschafför. Inte det roligaste, jag var mest nervös hela tiden och fick smått panik ett antal gånger. Men men det är väl så det ska vara när man inte är van.
.
.
Dont fill your life with days
Fill your days with life

onsdag 10 juni 2009

Min Skåne känsla

Ett rullande tåg i full fart.
Mil efter mil längs Sveriges västkust.
Från ruset i storstaden till de lugna åkrarna.
Landskapet sjunker efter varje mil och bringar en låg naturlig nivå.
Träden blir färre, det bildas fält och solen kan träda fram.
Luftens renande droppar faller och rinner längs rutan.
Min kropp ryser och en känsla av nostalgi tar över.
Det känns lätt och mjukt för ögat.
Samma känsla varje resa, jag fylls av ljus.
.
.

tisdag 9 juni 2009

Konstig man och stulen cykel

Idag är det Tisdag, men inte vilken tisdag som hälst. För mig har denna dagen varit väldigt annorlunda. Det hela börjar runt lunch då jag skulle dricka kaffe på espresso house, centralen. Jag gick in och köpte mitt kaffe som vanligt. Dagens expedit var väldigt trevlig och sa att min tröja var fin och att hon precis hade köpt en likadan.
Men sen började det häpnadsväckande. Jag tar min kaffe och går fram till ett hörn där det står två soffor. Den ena soffan var tom men på den andre satt det en man med stort lockigt hår och solglasögon på sig. Jag frågar mannen som sitter på den andre om den var ledig. Han säger ja och jag sätter mig ner för att dricka mitt kaffe i lugn ensamhet med min dator. Men lugn ensamhet var långt ifrån det jag fick uppleva. Mannen börjar prata om allt mellan himmel och jord, på ca. 20 minuter hade han gått igenom hela metro med mig, skakat hand - han hette Kenneth, pratat om vädret, om min dator (som jag hoppades få gömma mig bakom), kommit fram till att skolarna är slut, gett mig sitt nummer och frågat efter mitt vilket jag avböjde att ge ut. Inte för att jag inte gillar folk som kan småprata med andra på fik men när han frågade om vi kunde ses igen dagen efter, prata och ha det lika mysigt så fick jag lite panik. Nöd sms till Linda som sådan tur var beffan sig i stan och kunde komma och rädda mig. Men även hon fick stå ut med Kenneth ett tag och hälsa innan han äntligen släppte taget och gick iväg.
Den andre händelsen idag var att när jag hoppade av spårvagnen och skulle gå och låsa upp min cykel så fick sig hjärtat ett hopp. Jag gick och redan en bit bort från cykelstället började jag kolla efter min cykel då joacim hade sagt att han inte sett den när han var där lite tidigare på eftermiddagen. Mycke riktigt så hade han rätt. Min cykel fanns inte kvar men på marken fanns mitt lås kvar. Enda skillnaden var nu att låset var klippt på mitten och inte höll fast min cykel.
Jag är numera i sorg och cykellös.
.

Min fina Cykel.
Vi har haft många fina stunder tillsammans och jag kommer aldrig att glömma dig. Bara önskar att detta inte vcre sant och att du bara stod där ute som vanligt.
Kommer sakna dig.
.
FAN TA ER MÄNNISKOR SOM STJÄL CYKLAR
MÅ HELVETET TA ER!

måndag 8 juni 2009

Sommar med CSN

Ny vecka och nya tag. Under den kommande veckan händer det mycket skoj. På Onsdag blir det Fredriksdalsteatern och under helgen blir det två student fester i två olika städer.

Skolan är nu i princip helt klar vilket känns skönt men dock så sätter sommarkursen igång snart. Det är så svårt att få sommarjobb nu att Universiteten har köer till sommarkurserna vilket aldrig har hänt tidigare. Studenter måste studera under sommaren för att kunna behålla sin låga knappt levnadsvärda inkomst från CSN då det inte finns några jobb i detta land. Flertalet människor trivs inte med sina jobb och önskar att de bara kunde säga upp sig. Men just nu finns det inget som heter att man inte trivs på sitt jobb utan det heter; jag är glad att jag har ett jobb eller till och med; jag är så lycklig att jag har ett jobb. Var ska alla jobbkompetenta människor ta vägen? kommer vi någon gång i framtiden att bli ett fattigt land? Hipp Hipp Hura för CSN i sommar!

fredag 5 juni 2009

Fredag igen!

Då vart det äntligen Fredag, min favorit dag på hela veckan. I just love friday =)

Ikväll blir det utgång vilket även kan översättas med att göteborgs gator blir invaderade av skåningar. Sweden Rock är nu i full fart och jag önskar att jag vore där men jag får nöja med med en bira i Svartedalen City och Bandit. Inte så fint väder nu som det varit innan i veckan men det finns inget dåligt väder bara dåliga kläder. Ska inom en snar framtid bege mig in till staden för att hitta något nytt rockigt att ha på mig ikväll. Jag hatar att leta nya kläder inför en utekväll - man hittar aldrig det som man tänkt sig och det känns alltid lika jobbigt. Men idag ska jag ta det lugnt inte stressshopa eller tvångsköpa något.

(Ps. 20 dagar kvar till Metal Town!! )

måndag 1 juni 2009

Sommar utrop

-Idag är det sommar punkt slut!
............................................. -Cicci