torsdag 28 maj 2009

Faktum, de hemlösas tidning

Ett sätt att hjälpa hemlösa eller Ett sätt för alla köpare att känna sig bra?
De hemlösa framstår som självständiga säljare eller Offer ?

Säga vad man vill men kolla in Lenartos sida på : http://www.faktum.nu/skronika.aspx senaste "skönikan" om Finanskrisen:
"Finanskris. Det är jag väl bekant med. Det har jag haft hela mitt liv."
"För mig låter Nasdaq och Dow Jones mest som nya häftiga popband. Men en sak begriper jag. Det finns inget som säger att hus eller bilar förändras i värde på grund av nån nostradamisk förutsägelse. Ett hus är ett hus, en bil är en bil. Som jag ser det lider världen av ekonomisk hypokondri." -Läs!!! riktigt bra

(Ps. Jag ska köpa en Faktum nästa gång jag ser en försäljare, gör det du med )

onsdag 27 maj 2009

Bengan the dentist II

Efter rönken, bedövning och slipning. Var det kostaterat att jag inte hade några hål och jag blev fri från tandsten. Dock så har jag 19 år gammal en möljktand som jag kommer att ha tills jag tappar den då jag är ca. 30 år och enligt Bengan får satsa på en tand protes. Det var en upplevelse som jag lär komma ihåg; långvarig obehaglig slipning med en kompis som suger ut blod, vatten och slem från ens foderlucka. Kan ju även nämna att Cicci några gånger höll på att suga upp min tunga och min innersida av kinden vilket var ganska komiskt. Så efter mitt första tandläkarbesök på ca. 6 år så är jag nöjd och känner mig fin i luckan =)

( Ps. Cicci tack för hjälpen med sugandet :P )

Bengan the dentist

Min nya tandläkare Bengan the dentist, sitter bakom kulisserna med cicci och knappar på datorn. Är smått nervös då det var väldigt många år sedan jag gick till en vanlig tandläkare.
Snart ska käften öppnas och inspekteras....

tisdag 26 maj 2009

Fy på er gamla gubbar

Jag är en av de personerna som tycker att unga ska resa sig för äldre på bussar, spårvagnar etc. Men jag tycker fan inte att de äldre får bete sig som svin för det. Tidigare idag skulle jag ta spårvagnen in till stan som vanligt. Det klev på en äldre man och en yngre tjej i 20-års åldern reste sig snällt och frågade om mannen ville sitta ner. Mannen svarade artigt att han ändå skulle av nästa så han kunde stå. Tjejen sätter sig ner och på nästa hållplats kommer en ny gubbe på. Så fort vagnen börjar åka börjar han rent ut sagt skrika om hur jävligt det är:
- Den där ska inte sitta där!, jag orkar inte mer! osv. han betedde sig som ett svin mot tjejen som tidigare varit så snäll. Hon reste upp och sa att hon inte hade sett honom. Våra blickar möttes och jag ryckte medlidande på axlarna. Är det vad man får för att man är artig?
Fy på er gamla som skriker på oss unga. Om man behöver sitta så kan det väl inte vara så svårt att bara fråga snällt. En artig fråga besvaras ofta med ett artigt svar.

torsdag 21 maj 2009

"för att se hur det är att inte bry sig"

Förr skrev jag mycket. Skrev om allt möjligt som kunde hända i en tonåringsliv. Har sorterat lite gamla saker hemma hos mor och far och hittade en gammal "notis". Jag kommer inte ihåg vem det var som sa det till mig men jag minns känslan när jag hörde orden:

-Vems liv här inne skulle du vilja testa att leva?
-Nymans, för att se hur det är att inte bry sig.

söndag 17 maj 2009

Helgen




I Helgen har det inte hänt så värst mycket intressant, har varit en lugn och vit helg.


Jag och Joacim cyklade en runda uppför Ramberget. Det var riktigt jobbigt inte bara på grund av min extremt dåliga kondition utan också på grund av all härlig pollen som flyger runt i luften. Men det var välfigt fin utsikt när man väl kom upp.

( Ps. Cykeln blev också trött )

torsdag 14 maj 2009

Vardag

Det var ett tag sedan sist, jag vet inte varför det blir så men ibland har jag bara inget vettigt, intressant eller något överhuvudtaget att skriva. Livet är inte alltid så spännande och defenitivt inte så spännande att man varje dag har något att skriva om. Ibland är bara allt som vanligt och det är väl ingen som egentligen vill läsa om ens trissta gamla vanliga vardag. Vardag är ju så det är varje dag och det skulle bara bli en massa upprepning varje dag. Idag är en sådan dag då det inte hänt något speciellt utöver det vanliga.
Fick resultaten från första tentan idag och jag känner mig så glad när jag tänker på att jag faktiskt klarade mig. Skönt att slippa göra omtenta så nu kan man tänka frammåt igen.

(Ps. idag är en vanlig dag )

fredag 8 maj 2009

Fredag och...

Berg flyttar in... hos DREGEN yeeah =)

torsdag 7 maj 2009

Tryckfrihetsordningen

Med tryckfrihet förstås varje svensk medborgares rätt att, utan några av mydighet eller annat allmänt organ i förväg lagda hinder, utgiva skrifter, att sedermera endast inför laglig domstol kunna tilltalas för deras innehåll, och att icke i annat fall kunna straffas därför, än om detta innehåll strider mot tydlig lag, given att bevara allmänt lugn, utan att återhålla allmän upplysning.

(Ps. Tentaplugg - hate it )

onsdag 6 maj 2009

För Ciccis skull

Ja eftersom Cicci krävde en bild på mina gamla dojjor... varsågod !
( Ps. de var fina från början )

Äntligen!

Äntligen har mina skor kommit som jag beställt på ellos.se en sida som jag kan rekomendera, de har mer än man tror. Jag vet att dessa skor i princip finns i alla skobutiker men då jag har väldigt små fötter så fanns dem inte i min storlek någonstanns. Men nu kan jag äntligen byta ut mina gamla håliga och söndriga converse till nya =) grattis till mig

(Ps. www.ellos.se )

måndag 4 maj 2009

Färgbyte på kakelplattor

Nu bytas det kakelfärg i köket i svartedalen på hisinge island. Från vitt till svart - STOR skillnad. Dessa "kakel klister plattor" kan man köpa på Lagerhouse i 10pack för 49:- finns i lite olika färger och mönster, lätta att sätta på och en billig renovering som gör mycket.

Nostalgi i Småland















Vi tog bilen och åkte till Växjö, åkte längs vägen som leder till mitt kära gamla kollektiv på söder. Stugan log kvar och såg precis likadan ut som den gjorde den tid då vi fyra ungdomstjejer levde i den. I nästan två år bodde vi den småländska röda stugan med vita knutar. Nostalgi, nostalgi är ett perfekt valt ord för känslorna som min kropp fylldes av.

Fyra tjejer i en stuga. Fester, nudlar, killar, kaffe och cigg, alkohol, bråk, öl, dammråttor, pulvermos, stulet toapapper, förfest, cykla, smink, efterfest, massor av sovande folk, spyor, bajs (ni vet vad jag syftar på), film och tv gymnasiet, the others, Nina, Sara, Malin och jag...