tisdag 28 april 2009

Grill premiär

Äntligen dags att tända en brasa i minigrillen. Grillat är godast. Igår tände vi vår minigrill för första gången och det var helt underbart att äta grillat igen. Kan man mer än älska grillad mat. Det blev revben och grillspätt med räkor, zuccini, auborgine, champinjoner och paprika - mams ! Har längtat i 7 hela månader och äntligen börjar grillsäsongen ta fart på riktigt.

(Ps. stort + för grillat)

lördag 25 april 2009

Godmorgon Godmorgon

Solen skiner, fåglarna kvittar och här sitter jag nyvaken och nyduschad. Känner mig hyffsat pigg och väntar på att mrogon kaffet ska bryggas klart. Om några timmar ska jag bege mig till skogarnas landskap - småland och vidare bestämt Jönköping för att fira min kära vän Jessicas födelsedag.
.
En gammal bild på mig och jessica från 2006

tisdag 21 april 2009

Tentan över

ush, pi, tvä
Man sitter där och tittar på klockan, känner sig stressad, vet inte riktigt vad man ska skriva och det känns bara helt jävla hopplöst. Önskar att någon skulle sticka en penna i halsen och att det skvalpande blodet skulle bilda små fina bokstäver på pappret framför en. Tiden går och pennan far fram och tillbaka det bildas en massa bokstäver som blir ord, mellanrum och tillslut en mening. Meningarna på pappret ska bilda ett sammanhang men att få en röd tråd går inte, inte utan blodet. Döda mig och ta mig härifrån. Dena unkna sal, min gamla penna och alla dessa ord. Orden snurrar i huvudet, jag hoppar skenar och far men får inte tag på dem - problem, dessa jävla tentor.


(Ps. Jag, Anna Nyman avskyr salstentor! )

måndag 20 april 2009

En av de där...

värsta dagarna. Tenta imorgon och det finns ingen dag då man kan ha så mycket ångest som dagen innan en tenta. Vad är det med tentor som är så skräckinjagande egentligen? jag har inte kommit på vad, men någon är det för jag fruktar alltid inför dem. Imorgon är det dags och ångesten har landat i min kropp. Borde jag pluggat mer? -förmodligen... nu sitter man några timmar innan läggdags och önskar att det vore läggdags så man slapp kämpa sig igenom texter som går in genom ögonen men inte fastnar någonstans. Jag vill inte mer, vill inte mer, inte mer...

tisdag 14 april 2009


Minns ni denna reklamen? Denna bilden väcker känslor och den är så klockren som en bild kan vara. En bild som många där ute behöver bli påminda om ibland.

Fin morgon

Sitter här med frukosten och väntar på att kaffet ska bli klart. Tittar ut genom fönstret och vad ser man ? -en strålande morgon sol. Det ser ut att bli underbart väder idag med. Jag vet egentligen inte varför vi (svenskar i alla fall) blir så himla glada över fint väder, vilket för oss menas med lite sol någon gång under dagen. Jag jag måste erkänna att det minsta sol under dagen lättar upp min dag.
Idag äter jag gröt till frukost. Det är bra för magen och man klarar sig länge säger alltid min kära mor. Jag gillar morgonar då man hinner äta frukost och drick kaffe i lugn och ro =)
Wiie för frukost morgon.

(Ps. Jag ska försöka fota lite nu så att jag kan lägga upp lite bilder på bloggen. )

måndag 13 april 2009

Back in Svartedalen

Tillbaka i Svartedalen igen efter påskfirande och ett antal fyllor i Skåne. Har varit en fin helg med släkt kalas, godis, alkohol och såklart besök av Cicci.
Jag och Cicci hade toristtour i Helsingborg och jag tror att jag lyckades visa henne näst intill allt som finns att se i sundets pärla. Det skedde även ett väldigt otippat samanträde med en person som inte ska nämnas vid namn... -VAR ÄR DU NINA NÄR JAG BEHÖVER DIG !?
Nu är den sköna helgen över och jag måste börja anstränga mitt huvud igen, imorgon börjar föreläsningarna rulla igen.

(Ps. Solen har börjat skina på allvar. Nu är våren kommen... nu är våren kommen... å de tycker jag så väldigt mycket om. )

tisdag 7 april 2009

Busstur från Wieselgrensplatsen till skeppsbyggaregatan

En busstur av det ovanliga slag.
Hel historien börjar med att busschaffören glömmer att stanna vid en hållplats. Tjejen som står längst fram säger inte ett ljud medans de gamla tanterna längre bak vrålar:
-Stanna bussen! Stanna!!
Busschaffören stannar bussen och passagerarna som skulle av fick hoppa av bland träd och sunkmark. Redan nu börjar "tjötet" på bussen. En sur tant framför mig sitter och pratar rakt ut i intet.
-den därna skulle inte köra osv.
Precis då tvärnitar bussen vid en rondell då den håller på att köra på en lastbil. Passagerare skriker och en liten flicka flyger fram från sätet och vidare fram på mitt gångens golv. Flickan slog sig inte men två tanter på bussen brusade upp som ingen annan.
- den därna borde inte köra
- han kör lite som han vill den därnnananan
- jag ska anmäla dig!
- ser du inte!?
Det kom en hel del kommentarer i luften och jag kan till viss del förstå att chaffören även blev arg. Men istället för att ignorera tanterna går han up från sitt båd och ställer sig och börjar gorma tillbaka! Ett högljutt dividerande med massa kommentarer...
-jag har haft körkort i 40år och kör bättre än dig!
- ja men sätt dig och kör du käringa jävel!
- Ush på dig
-Ush på dig med käringa jävel
De dåliga argumenten om vem som var duglig chafför eller inte höll väl på i cirka fem minuter då bussen stod still... när busschaffören äntligen satt sig och börjat köra igen skriker en tant:
- JAG SKA AV NÄSTA SÅ STANNA DÅ!!!
Som om det inte vore nog redan... VÄRSTA BUSSTUREN !

torsdag 2 april 2009

GP


Idag har jag varit i skolan i evigheter känns det som =( Sedan har jag suttit och byggt pussel (som joacim köpte igår) i ett antal timmar. Det är frusterande att bygga pussel och jag kan bara inte sluta... måste bygga...måste bli klar!
.
Senare gick jag ut för att ringa min kära mor (vi är tvugna att gå ut för vi har i princip ingen täckning i vår lägenhet) så såg jag att ett Göteborgsnummer hade ringt. Jag ringde upp och hamnade på GP, väldigt trevligt. Imorgon klockan 15.00 ska jag på intervju till ett jobb på GP som säljare =) -överlycklig =) Undrar om man får gratis morgontidning om man jobbar där :P
.
(Ps. Måste tillägga att GP är väldigt snabba då jag skickade in min ansäkan igår eftermiddag.)

onsdag 1 april 2009

tidig torsdag

Morgon och det ser ut att bli riktigt fint väder idag! Sitter här och dricker mitt kära morgon kaffe och jag hoppas på en riktigt fin och härlig dag. Det har varit fint väder nu, igår va det riktigt vår väder och man kunde gå ute i bara en tjocktröja...men man kan ju fortfarande inte göra så mycket ute än =( Men nu ser man i alla fall att alla uteserveringar byggs upp och det är ett tecken på att våren är kommen. Det är vår i luften ! =)=)

(Ps. Jag hoppas att du har det bra Nina och att du med får lite vår sol, det piggar upp dig och alt känns bättre. Saknar dig! )